İstanbul adalarından Burgazada ve Heybeliada “Adalararası MACERADA Yarışları” doğa ve macera tutkunlarını ikinci kez bir araya getirdi.

Yüzme, bisiklet, oryantiring parkurları ve bonus etaplardan oluşan yarışma 7 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşti.

İstanbul Adaları'nın doğa ve spor tutkunlarının çekim noktası olması için ikinci kez düzenlenen MACERADA Yarışları, farklı spor disiplinlerini ve eğlenceyi aynı yarış içerisinde topladı. Oryantiring, bisiklet, yüzme gibi sporun birçok dalında kendini sınamak isteyen sporcular, MACERADA yarışları ile doğada keyifli anlar geçirme fırsatı elde etti. Kondisyon, güç, dayanıklılık, motivasyon gibi unsurların yanı sıra; planlama, strateji, takım olma gibi sosyal yetilerin de gerektiği yarışa ikişer kişilik 32 takım katıldı.

 

06 Eylül Ctesi akşamı Heybeliada Kızılay kampında kalan yarışmacılar, yarışma brifingi sonrasında Magma yayın yönetmeni Özcan Yüksek’ten 1001 gece masalları ile keşfe çıktılar. Dünyada 28 kişinin sahip olduğu Grand Slam ünvanlı ultramaratoncu Alper Dalkılıç da bu yıl organizasyon ekibinde yer aldı.

7 Eylül'de Saat 09:00'da Burgazadası ile Heybeliada arasında yüzme etabı ile başlayan yarışma, Heybeliada'da 14 km'lik bisiklet ve 6 km'lik oryantiring etabının yapılmasıyla tamamlandı. Yarışmacılar, Lefter, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve geçen hafta kaybettiğimiz ünlü ressam Tiraje Dikmen gibi Adalılar'ın anısına hazırlanan bonus etapları da yaptılar. Adalar ormanlarından plastik atık toplama ve fayton çekme de bir diğer bonus etap olarak yarışmacılar tarafından tamamlandı.

Yarışmanın birincisi Combat Diver isimli takımla Mahmut Yavuz - Emre Soysever; ikincisi Kertenkeler isimli takımla Doruk Balkan - Efe Tuncel; üçüncüsü Dr Kertenkeler isimli takımla Deniz İren - Banu Aysolmaz oldu.

Kazanan yarışmacılara 6 adet Salcano bisiklet, Kaan Yüzme 'den hediye paketi ve Türkiye'nin ilk uluslararası ultramaraton sporcusu Bakiye Duran'ın yaşam öyküsünü yazdığı "Cesaret Yalnızdır " kitabı hediye edildi.

Gelecek yıl 5-6 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak olan yarışa şimdiden ön kayıtlar başladı.

Tüm takımlara ve aldıkları derecelere şu dosyalardan ulaşabilirsiniz: Excel  - PDF

 Fotoğraf albümü için tıklayınız...