toplu 2018 toren

Adalar Belediyesi, Adalar KENT Konseyi, Adalar Vakfı, Heybeliada Gönüllüleri Derneği, Heybeliada Su Sporları Kulübü ortaklıklığı; Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği ve Büyükada Deniz Kulübü işbirliği; Magma Dergisi ve Adalar Rotary sponsorluğunda düzenlenen Adalararası MacerAda yarışlarının altıncısı Büyükada'da gerçekleşti.

Yüzme, bisiklet, koşu ve orienteering etaplarını içeren ve İstanbul Orienteering Grubu tarafından hazırlanan oldukça zorlu teknik parkur bu yıl büyük bir mücadele içinde tamamlandı. Yarışa katılan, tamamlayan ve kürsüye çıkan sporcuları tebrik ediyoruz.

 

Bu yıl tüm yarışcılarımız ve gönüllülerimizle Aya Nikola Kamp alanında konaklama yapıldı. Kamp ve kahvaltı organizasyonu Adalar Kent Konseyi Genel Koordinatörü Ayten Şele ve Adalı gönüllüler tarafından gerçekleştirildi.

Adalı çocuklarımız her yıl olduğu gibi kendileri için hazırlanan ve gün boyu süren etkinlikte bizlerle birlikteydi. Adalar Kent Konseyi Kültür Çalışma Grubu Başkanı Gül Bolulu'nun hazırladığı Taş Boyama Atölyesi'nde çocuklarımız gün boyu birlikte üretmenin keyfine vardılar. Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu Müdürü Recep Kızılırmak, 125.Yıl Atatürk Orta Okulu Müdürü Ayşegül Fer Ahat ve velilerimiz çocukların bu keyifli anlarında yanlarındaydı. Çocuklarımız daha sonra kendileri için hazırlanan koşu etabında kıyasıya yarıştılar.

Adalar Rotary Kulübü yarışçı, hakem ve çocuk yarışçıların tişörtlerini temin etti, Heybeliada Su Sporları Kulübü yarış madalyalarını ve yarışçıların yüzme parkuruna transferini, Büyükada Deniz Kulübü kamp ve yarışın tüm su ihtiyaçlarını karşılarken, Adalar Denizle Yaşam ve Koruma Derneği ise yüzme parkurunda yarışcılara eşlik etti. Kürsüye çıkan yarışçılara organizasyon tarafından ultramaraton sporcusu Prof.Dr Taner Damcı'nın "Koşuyorum Öyleyse Varım" isimli kitabı ve Ansal Spor'dan çeşitli hediyeler verildi. Yarışcılar ve gönüllüler iki gün boyunca ücretsiz olarak Adalar Müzesi'ni gezebildiler.

Ülkemizde macera yarışlarının temeli atan Salomon sporcusu Faruk Kar ve Utkuer Yaşar Team Kronos olarak bu yıl da organizasyona gönüllü teknik destek verdiler. Salomon sporcusu Gürkan Açıkgöz ise kamp akşamı yaptığı "Koşullar Ne Olursa" sunumuyla deneyimlerini macerada yarışcıları ile paylaştı.

16 Eylül Pazar günü saat 08.00’da Sedef adasından Aya Nikola plajına uzanan yüzme etabı ile başlayan yarış saat 13.00'da sona erdi. Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek, Adalar Rotary Dönem Başkanı Aylin Pelenk, Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoglu, Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Volkan Narci ödül töreninde bizlerle birlikteydi.

Tüm Macerada boyunca teknik destek sağlayan İstanbul Orientering Grubundan Alen Gavar ve ekip arkadaşlarına, Team Kronos - Faruk Kar ve Utkuer Yaşar'a, RaceTiming - Kerim Fevzi Karaoğlu'na, Adalar Kent Konseyi Mimarlık-Şehircilik ve Ulaşım Grubu Başkanı Ali Erkurt ve Berrin Erkurt'a, Adalar Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu Başkanı Gül Bolulu ve grup üyesi Mahmure Vaizoğlu ve Konuralp Sunal'a, Adalar Kent Konseyi Genel Koordinatörü Ayten Şele'ye, yüzme etabında görev alan ADYSK başkanı Volkan Narci'ye, Adalı gönüllüler Serkan, Emre Avcı, Hakan Satıoğlu, Ahmet Çetinkaya ve yarışa destek için gelen Esra Taşcı, Zühre Acar, Semih Deveci ve Senay-Erhan-Yavuz Özyalçın'a teşekkür ediyoruz.

14-15 Eylül 2019 tarihinde yeni bir yarışta görüşmek dileğiyle...