macerada parkur

Burgazada’dan yüzme ile start alacak yarışma boyunca Heybeliada’ya ulaşacak yarışmacılar önce bisiklet sonra da oryantiring ile Heybeliada meydanındaki “Finish” çizgisine ulaşmaya çalışacaklar. Yarışmacılar akış içerisinde belirli kontrol noktalarından (“Check Point” - CP) geçmek zorunda olacaklar. Bu CP’lerin bazılarında eksta puan sağlayan etapları tercihen yerine getirebilirler. İp inişi, tırmanma ve bazı küçük oyunlar bu etapları oluşturacaktır.

 

Bu etapların bazıları İsmet İnönü, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Aziz Nesin, Lefter gibi Adalar’da iz bırakmış isimlere ithaf edilecektir. Örneğin” Lefter Penaltı Noktası”na gelen yarışmacı beş adet penaltı atışı gerçekleştirecek ve attığı gol kadar puan kazanacaktır.

Heybeliada’da koşulacak oryantiring etabı, yarışmacıların stratejilerine göre 10km civarındadır. Pusula ve haritalar organizasyon tarafından sağlanacaktır.

  • Yarışma güzergahı kontrol noktalarıyla (CP) belirlenmiştir. CP’lere uğramak zorunludur. CP’lere istenen sırayla uğranmalıdır.
  • Parkur detayları ve CP’ler yarışma öncesinde yarışmacılara dosya halinde verilecektir.
  • Yarışma organizasyonu, gerektiğinde parkurlarda değişiklik yapma veya iptal etme hakkına sahiptir. İptal veya değişiklik yarışmacılara bildirilecektir.

Adalar macera yarışı üç ayaktan oluşacaktır:

  • Yüzme (Burgazada – Heybeliada arası)
  • Bisiklet (Heybeliada)
  • Oryantiring (Heybeliada)

Yüzme: Burgazadası ASSK (Adalar Su Sporları Kulübü) iskelesinden başlayıp, Heybeliada’nın batı ucundaki küçük koya doğru direk olarak 800m’lik parkuru yüzmek zorunludur. Yarışmacılar isterlerse bonus yüzme noktasına uğrayıp puanlarını yükseltebilirler.

Bisiklet: Heybeliada’dan karaya çıkan yarışmacılarımız burada kendilerini bekleyen ayakkabı vs. malzemelerini alacak ve birkaç yüz metre ileride bisikletlerine ulaşacaklardır. Bisiklet parkuru 12 -15 km arası bir uzunlukta ve en az %60’ı toprak yolda koşulacaktır. Bisiklet ayağında CP’lere uğramaları gerekir ve eğer tercih ederlerse bu CP’ler üzerindeki ekstra etapları yapabilirler.

Oryantiring: Yarışmacılar, hazırlanan bitiş noktasında bisikletlerini teslim edecek ve oryantiring malzemelerini (Harita) alarak son etaba geçeceklerdir. Daha önceden yerleştirilmiş oryantiring bayraklarını bulacaklar ve üzerlerindeki işaretleri alacaklar. Yine bu esnada özel etapları yapabilirler. Oryantiring etabının bir bölümünün özellikle de son bölümünün ada yerleşimi içerisinde olmasını öngörüyoruz. Böylece hem yerel halk hem adayı ziyarete gelenler yarışmanın finalini izleme ve yarışma havasına ortak olma şansı bulacaklardır. Ayrıca oryantiring noktalarını adanın simgesel noktalarına yerleştirerek belki bir nebze tanıtımlarına katkı sağlamayı önemsiyoruz.

Yarış günü, yarışın saat 09.00’da başlayıp 17.00’da bitmesi öngörülmektedir.