Macerada 2015 Ödül Töreninden

Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Adalar Vakfı, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Heybeliada Gönüllüleri Derneği ortaklığı, Büyükada Deniz Kulubü ve Adalar Rotary Kulübü işbirliğiyle macerasına devam eden MacerAda’nın üçüncü yıl yarışı iki kişiden oluşan 32 takımın katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı.

Maltepe Park AVM, Salcano ve Magma Dergisi sponsorluğunda yapılan yarışı, Dağ Keçisi ve İstanbul Orienteering Grubu organize etti.

macerada 2015 02 780x

6 Eylül 2015 tarihinde yapılan MacerAda yarışlarının yüzme etabı Heybeliada önlerinde başladı. 700 mt ve bonuslu 1100 metrelik etap Büyükada Nizam Plajı'nda tamamlandı. Yarışmanın 15 km’ lik bisiklet ve 10 km’ lik oryantiring etapları, Büyükada'da koşuldu.

macerada 2015 04 780x

Bu yıl Adalar İlçesi'nde okuyan öğrenciler de macera ve sanat dolu saatler yaşadı. 125. Yıl Atatürk İ.Ö.Okulu ve Büyükada Şehit Murat Yüksel İ.Ö.Okulu’ndan 170 öğrenci iskelede kendileri için hazırlanan özel etapta yarıştılar. Katılan tüm öğrencilere madalya ve Adalar Rotary Kulubü'nün sponsorluğunda tişört hediye edildi. Yarışmaya verdiği destekten ötürü okul kütüphanelerine Adalar Vakfı tarafından çeşitli kitaplar hediye edildi.

macerada 2015 05 780x

Adalar Kızılay, yarışçıların ve organizasyon ekibinin kamp ve sabah kahvaltısı ihtiyacını karşıladı .

Adalar Kent Konseyi, organizasyonun birçok teknik detayını sağladı.

Heybeliada Su Sporları Kulubü, yarışçıların deniz ulaşımını ve tüm görsellerin tasarımını sağladı.

Büyükada Deniz Kulübü, yarışmacılar ve organizasyon ekibinin su ihtiyacını karşıladı.

Tekstil Sanatçısı Gül Bolulu’ nun ”Denizin Çığlığı Enstalasyonu” isimli çalışması yarışmanın ayrı bir rengi oldu. 06 Eylül Pazar günü tüm gün boyunca enstalasyonu gören adalı çocuklar, hissettiklerini resme dönüştürdü, yapılan yüzlerce resim açık alanda sergilendi. Resimlerin Adalar Kent Konseyi sergi alanında bir hafta boyunca sergilenmesine karar verildi.

macerada 2015 06 780x

Her yıl olduğu gibi fayton çekme, Lefter penaltı noktası, Horoz Reis tangramı gibi birçok bonus etabı da içeren MacerAda 2015 büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yarış birinciliğini Doruk BALKAN ve Ercan ARSLAN'dan kurulu KERTENKELELER Takımı; ikinciliği Mahmut YAVUZ ve Koray AÇAR'dan kurulu Combat DIVER Takımı; üçüncülüğü ise Deniz İREN ve Emre AYAR'dan kurulu ODTÜ ORIEENTEERING ve NAVİGASYON TAKIMI kazandı .

Yarışmayı kazanan ilk üç takıma Salcano’ dan bisiklet ve Magma Dergisi’nden yıllık abonelik hediye edildi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmacı olan Magma Genel Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, ödül töreninde yaptığı konuşmada, dünya çapında yarışmalara katılan sporcuların MacerAda Yarışı'na katılmasının ve harika bir coğrafyada amatör bir ruhla yapılan yarışta Adalar İlçesi'nde yarışan öğrencilerin de yarışa dahil edilmesinin önemini vurguladı .

Kapanış töreni, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar Kent Konseyi Başkanı Prof Dr Sinan Özbek, Adalar İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur, Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu, Büyükada Şehit Murat Yüksel İÖO Müdürü Recep Kızılırmak ve okul öğretmenleri, 125.Yıl Atatürk İÖO Beden Eğitimi Öğretmeni Bülent Şahut, adalı öğrenciler, yarışmacılar, organizasyon ekibinde emek veren gönüllüler ve adalıların katılımıyla coşkulu bir şekilde tamamlandı .

Seneye 3-4 Eylül’de MacerAda 2016 ‘da buluşmak dileğiyle.

http://www.macerada.org/

https://www.facebook.com/macerAda

macerada 2015 03 780x